sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Oma viikonloppu...

Kun alkaa miettimään, niin yllättävän harvoin saa olla ihan yksinään kotona. Tai hetkellisesti, kun joku on tulossa tai menossa, mutta ihan kokonaan yksin. Mulla oli tämmöinen harvinainen tilaisuus, kun mies lähti viikonloppuna omiin menoihinsa ja poika on mummolla.
Sanoin puhelimessa äidillenikin, että ihanaa kun saa joskus olla ihan yksin. Äiti sanoi, että niin hänkin aina ennen toivoi, että kun saisi joskus olla iham yksin ja rauhassa ja nyt sitten saa elää tosi yksin eläkeläisenä ja leskenä. Asumme eri paikkakunnalla.
Lauantai-iltana lämmitin saunan ja turvehdin.
Turvehtiminen = mennään saunaan ja levitetään suoturvetta yltympäriinsä. Koska minulla ei ole kyseisestä tilanteesta kuvaa, piirsin sen.
Illalla katsoin elokuvaa Pieni suklaapuoti ja join kaksi lasia valkkaria. En jaksanut elokuvaa loppuun jatkoin seuraavana aamuna. Se oli hyvä!

Niin tuo pipo päässä on mun saunahattu.

Eilen aamuisen sateen jälkeen selkeni niin, että pääsin pihahommiin. istutin kasvihuoneesta kannat, gladiolukset, hajuherneet mesimarjat ja koristekurpitsat ulos ja kylvin kasvihuoneeseen salaattia ja kaksivuotisia kukkia, jotka istutan syksyllä ulos.
Kävin myös suoramyyntitorilla ja ostin lisää ruohosipulia, kukkia ja minttua. jotka istutuin kotona pihalle.
Niin ja sieni-villivihanneskeittoa ja suklaata. Ja maissin taimia!
Kasvimaaltakin alkoi vesiheinän seasta erottumaan kylvökset. Pelkäsin jo, ettei sieltä mitään nouse. Löysin porkkanat, kukkakaalit ja pavut.
Kylmät yöt ovat ihan selvästi hidastuttaneet kasvien kehitystä.
Kasvihuoneessa tomaatit, kurkut, paprikat ja kukat ovat ihan ryöhähtäneet kasvuun. Siellä on ihana käydä aamulla ennen töihinlähtöä availemassa ikkunoita, ettei päivällä tule liian kuuma.
Siellä on vaan niin ihana fiilis!

Ei kommentteja: