perjantai 29. kesäkuuta 2012

Kysymyksiä ja vastauksia


Ajankuluksi viihdettä, ainakin mulle. Nappasin haasteen tuolta tutusta Koskaan ei ole liian myöhäistä- blogista. Haasteeseen kuuluu vastata 11 kysymykseen ja keksiä 11 kysymystä, jotka lähettää 11 bloggaajalle. Ajattelin kyllä että en lähetä eteenpäin, vaan joka haluaa, voi tästä napata mukaan. Vai käykö mulle yhtä kehnosti, kun niille, jotka ei jatka ketjukirjettä.


1. Kävitkö juhannusaattona kokolla?
No, enpä käynny. Juhannus meni ihan järkyttävän flunssan kourissa sohvalla makaillessa : (

2. Kalastatko?
En kalasta, koska olen eläinten ystävä. Kalaa tosin syön. Muuten olen kasvissyöjä, mutta kalan otin ruokavalioon siksi, että ei olisi niin kauhean paljon niitä rajoitteita. Nyt voi syödä esim. työpaikkaruokalassa muutakin kun iänikuista kasvissosekeittoa päivästä päivään.

3. Järvi vai meri?
Olen merenrannalta kotoisin, niin kyllä se meri on. Sen tuoksu ja aallot on jotain ihan muuta. Mikään ei ole ihanampaa kun heinäkuussa kellua lämpimässä meressä ja ranta jää selän taakse. Näkyy vain horisontti, missä taivas ja meri sekoittuu.

4. Harrastatko lukemista?
Olen aloittanut kirjojen lukemisen ennen kouluikää ja se on jatkunut ilman taukoa. Tällä hetkellä on kolme kirjaa menossa. Julia Cameron: Tie luovuuteen, Stephen Chbocky: Elämäni seinäruusuna ja Taru sormusten herrasta trilogian viimeinen osa. Luen kirjoja joka päivä.

5. Kuka on lempikirjailijasi?
Niitä on niin paljon. Ja tosi moni on unohtunut vuosien mittaan. En pysty nimeämään ketään erityistä.

6. Keräiletkö jotain?
En tarkoituksella keräile, mutta jaksoittain aina joku asia viehättää ja kotiin ilmestyy lähinnä kirjoja, jotka sivuavat asiaa. Puutarhakirjoja on aika kasa, samoin joitain ikonimaalauskirjoja. Yleensä viehätyn myös vanhoista esineistä ja jos sopiva sattuu kohdalle, niin lähtee mukaan.

7. Minkä taidon haluaisit oppia?
Niitä on paaaaallljon. Tietysti haluaisin kehittyä niissä asioissa mitä jo teen, mutta jos jonkun taidon tai lahjan itsellee nhaluaisi, niin olisi hienoa osata laulaa oikeen ihaasti : )

8. Minkä taidon haluaisit opettaa lapsillesi?
Haluaisin, että lapset olisivat empatiakykyisiä ja rehellisiä. Empatiakyky ei tarkoita vain sitä, että osaa kuunnella kaveria, vaan sitä, että ymmärtää muun rotuiset ja erilaiset ja kaikki huono-osaiset myös arvokkaiksi ihmisiksi, joita täytyy auttaa. Liian paljon näkee sitä, että me täällä keskenään eletään ikäänkuin kaikki hyvä maailmassa olisi meille synnyinoikeus ja kaikki maailman huono-osaiset ei vaan jotenkin ansaitse sitä. Siellähän on niin paljon rosvojakin.. ja laiskoja, siellä ulkomailla....
Ja rehellisyys taas ei tarkoita rehellisyyttä pelkästään ympäristöä kohtaan, vaan rehellisyyttä myös itseä kohtaan: jos on jotain, mitä elämässä oikeasti haluaa tehdä, täytyy rohkeasti lähteä sitä tavoittelemaan, eikä uskotella ja vakuutella itselleen, että en pysty, osaa ja muut on parempia.

9. Mikä perinne on kulkenut mukanasi lapsuudenkodistasi?
Yllättävää kyllä, vaikka olen maailman epäisänmaallisin ihminen, närkästyn joka kerta, kun huomaan, että olemme naapurustossa ainoat, joilla palaa itsenäisyyspäivänä ikkunoissa elävät kynttilät.

10. Oletko aamu- vai iltaihminen?
Ratkaisematon. Nukahdan illalla kun tukki hyvissä ajoin, mutta en kyllä aamulla hyppää pirteänä sängystä ylös. Ehkä olen virkeämpi aamulla, mutta vastaavasti myös kiukkuisempi.

11. Mitä haluaisit kysyä minulta?
Ääähhh... Ööööhhh.... Joo, käytkö missään harrastamassa taideaineita kodin ja työn ulkopuolella?







1 kommentti:

Rentukka kirjoitti...

Voi kun kiva että otit haasteen vastaan, ja huomaa että olet pohtinut asioita.