torstai 20. toukokuuta 2010

Kesä kesä kesä...

Tässäpä kuva työhuoneen ikkunasta kuvitukseksi. Pilvikirsikka kukkii... Voi kun saisi olla kotona tai vapaalla tai tehdä muuten vaan mitä huvittaa. Tällä hetkellä olisin pihahommissa.
Kylväisin kukkakaalia, kukkia, avomaankurkkua ja kaikkea muuta kivaa. Keräisin pihan laidalta vanhan pensasaidan alta vuohenputki salaatiksi ja säilöttäväksi.
Illalla hain nokkosta. Kysyin mieheltä muistuuko lähistöltä mieleen mitään hyvää nokkospaikkaa, niin mies käveli ovesta ulos ja lähti etsimään. Läheltä olikin löytynyt paika, jossa kasvaa nokkosen alkua ihan mattona. Kävin keräämässä, ryöppäsin ja ritilälle kuivumaan. Kodinhoitohuoneen katossa roikkuvassa kolmen korin systeemissä kuivuvatkin yllättävän nopeasti. Tyhjensin edelliset purkkiin ja uudet kuivumaan.
Löysin netistä kivan osoitteen: nettikauppa@arctic-flavours.fi
Siellä myydään julkaisuja liittyen kotimaisiin luonnonmarjoihin, sieniin ja yrtteihin. Kun tämän kuun ostelukiintiö alkaa olla jo täysi, ilahduin kovasti kun joitain julkaisuja sai tilata postimaksun hinnalla.
Tulossa on Luonnotuotteiden kuivaaminen ja käyttö, Luonnonyrttien makuja sekä Terveellisesti metsäsieniä.
Yksi asia näin opettelijana on epäselvä. Kun puhutaan villivihanneksista ja vadelmanlehdistä ym. niistä tehdään aina teetä. Ei kai kukaan nyt talvea pelkän teen varassa elä??!!
Tarkoitan, että jos haluaa elää mahdollisimma npaljon villivihannesten varassa, niin kun jotkut kuuluvat tekevän, niin pitäisi kai olla reseptejä ihan tukevaan ruokaankin.
Joskus kyllä näkyy sellaisia reseptejä joissa on kilo voita, sokeria ja valkoisia vehnäjauhoja ja sitten teelusikallinen luonnonyrttiä, niin sitten ollaan niin terveellisiä ja luomuja. Mun mielestä se idea ei oikein tämmöisissä toteudu.
Ajattelin tehdä kuusenkerkkähyytelöä. Siinäkin häiritsee se, että siinä käytetään hyytelösokeria, joka on puhdistettua valkoista sokeria. Muuten käytän intiaanisokeria, mutta siitä ei  kai saa tehtyä hyytelöä?

1 kommentti:

tia kirjoitti...

Paljon varmaan olisi luonnossa mitä voisi hyödyntää, mutta jää vain tekemättä, sinä olet ollut aikaansaapa.