maanantai 9. toukokuuta 2011

Nyt alkaa meditointi...

Olen joskus aina innostunut meditoimaan enemmän tai vähemmän, mutta en koskaan niin säännöllisesti, että mitään kehitystä olisin havainnut. Nyt kuitenkin löysin kivan blogin   Highway to health  jossa oli myös kuukauden mittainen meditaatiohaaste.
Aloitan tänään!
Ei varmaan tee yhtään pahaa. Jospa se lisäisi keskittymiskykyä ja rauhottaisi mieltä.
Päivät on  täynnä ja mielenkiinnon kohteita ja harrastuksia niin paljon, että kaiholla odotan ehkä 15 vuoden päästä koittavia eläkepäiviä. Aika epäreilua, että nyt kun olisi kauheasti tekemistä., täytyy käydä suurin osa ajasta töissä, mitä ei ehkä edes koe kovin mielekkääksi. Kuinka antoisaa elämä olisi, jos voisi toteuttaa omia mielenkiinnon kohteitaan. Kyllä niissäkin voisi olla jotain tuottavaa ja ihan työtäkin, eikä pelkkää huvittelua. Se vaan tuntuisi huvittelulta.
Sain mä ensimmäisen ihan yksin, ilman ohjausta maalatun ikonin valmiiksi. Mulla oli tämä kaunis malli valkopukuisesta enkelistä, jonka halusin maalata, mutta mallissa enkeliä ei ollut nimetty. Niinpä olen etsinyt enkelille nimeä. Ensin ajattelin enkelin olevan Jegudiel, mutta Jegudielillä on yleensä ikoneissa kädessä ruoska  ja jokin muu tyypillinen tuntomerkki.
Sitten löysin tämän toisen valkopukuisen enkelin, Jeremiel.
Jeremiel on yhteysenkeli Jumalaan ja auttaa myös kuolleita rajan yli. Ja löysinpä sellaisenkin tehtävän, että Jeremiel antaa ihmisten kumppaniksi eläimiä, eli kun ihminen tarvitsee kehittyäkseen jonku tietynlaisen eläimen ja eläin on kotia vailla, johdattaa Jeremiel nämä kaksi yhteen!
Ei voi olla tulematta mieleen meidän Junna. Yudzhina Venäjältä, joka tammikuussa muutti meille.

En ole mikään asiantuntija ja joku varmaan osaisi valaista enemmän asiaa.
Ikonimaalauksellekin haluaisin enemmän aikaa. Poika (14 v) toivoo, että maalaisin hänelle opiskelijoiden ja filosofien suojelupyhimyksen.
Neljäs lapsenlapsi syntyy heinäkuussa ja lasten äidille haluaisin maalata Marian Jeesuslapsen kanssa.

1 kommentti:

Rentukka kirjoitti...

Ikoni on tosi kaunis ja mielenkiintoinen tuo Jeremielin tehtävä. Uusi sivutoimesi ja opiskelusi kuullostavat myös kivoilta, tiedä vaikka mitä siitä seuraa :))