torstai 3. syyskuuta 2009

Mitähän keräilisin...

eli olen intoa täynnä, että haluaisin aloittaa keräilyharrastuksen, mutta kohde on hukassa! Kovasti tykkään vanhoista astioista. Alla vanha Arabia-lautanen savupiippuleimalla. Olen tämän yhden ostanut jostain kirppikseltä, koska on kiva. Näitä yksittäisiä astioita ja maitokannuja on kertynyt enemmänkin. Siinä on se vika, että keittiö on sitten täynnä ihania yksittäisiä kauniita astioita, joilla ei sitten käytännössä ole kauheasti käyttöä. Astiat vievät tilaa..! Jos keräisin astioita, alkaisin keräämään jotain tiettyä sarjaa, niin, että joskus olisi kokonainen astiasto. Mutta ehkä kärsivällisyys ei riitä.
Tässä arabian Tammenlehvä II lautanen, joita minulla on kirppikseltä vuosia sitten löytynyt pino. Ihan ehjiä ja kauniita, mutta ilmeisesti ei ihan helposti kerättäviä, kun en ole sen jälkeen törmännyt tähän missään. Netistäkään ei löydy kuvia, että tietäisin mitä sarjaan yleensä kuuluu.

Nyt kesällä innostuin kovasti, kun ostimme Tukholmasta antiikkiliikkeestä kuvan jääkarhun. Ihan vaan siksi, että se näyttää kivalta. Kotona tutkin asiaa ja huomasin että jääkarhu on tsekkiläistä Bohemia posliinia. Käsinmaalattua Royal lux sarjaa. Ihmisfiguureista en ole kiinnostunut, mutta sarjaan kuuluu ihania leijonia, tiikereitä, koiria ym. No näitä kyllä myydään netissä, mutta hinnat on ihan poskettomia. Mun mielestä keräilyn pitää olla jotain muuta kuin että tilaa netistä aina kun on tarpeeksi rahaa. Norsun ostin Huuto netistä ihan sopuhintaan ja varmaan ostan jos jossain kirpparilla törmään. Mutta keräilykohteeksi tämä ei nyt mulle sovi.
Aikaisemmin haalin kaikki puutarhakirjat jotka sain käsiini. Vanhimmat (ja yhä vielä käyttökelpoiset) on kaksiosainen puutarhakirja vuodelta 1929. Kirjoista en viitsi kuvaa laittaa, koska iso läjä on ystävällä lainassa. Ja se harrastus, siis kirjojen kerääminen, on jo ohi mennyttä aikaa.
Niinpä tämä keräilyasia jää vielä hautumaan...

Ikkunalaudalla kasvaa minttu, jonka pistokkaita pöllin yhdestä paikasta. Vieressä on toinen eri lajikkeinen minttu. En tiedä mitä, siinä on vähän yskänlääke fiilis. Lehti on isompi ja kiiltäväpintainen. Tarkoitus on istuttaa mintut kasvimaalle, kun se on käännetty tänä syksynä.

Näin iloinen on mummin muru, 9kk!

Ei kommentteja: