maanantai 21. syyskuuta 2009

Syksyä ja kasviostoksia....

Viikonloppuna äitini oli vierailulla ja Porvoosta tullessa pistäydyimme paikalliseen Plantageniin. Niissä on kiva käydä siksi, että sieltä aina löytää jotain mikä ihastuttaa ja tarttuu mukaan.

Toisaalta tulen aina vihaiseksi siitä että puutarhamyymälässä ei saa esim. pakattua leikkoja niin kun asiaan kuuluu. Hienot pakkauspöydät asiakkaille kyllä on, mutta koskaan se ei ole asianmukaisesti hoidettu. Jos vesiastiassa onkin vettä niin ei ainakaan muovia leikkokostean ympärille tai puuttuu teippiä tai jotain. Saati sitten, että asiakkaat osaisivat käsitellä kukkansa itse oikein. Ei ne ruusut kestä, jos niitä kuljetellaan kuivana. Se ei tietysti ole asiakkaitten vika, mutta siinä vaan näkyy se, miten iso liike pyrkii vaan saamaan tavaraa ulos, laadusta ja asiantuntemuksesta viis. Tällainen vanha kukkamyyjä ihan hermostuu. Kukkia täytyy kohdella kunnioittaen! Ne on eläviä!

No niin, siinä oli paasausosasto. Nyt asiaan. Löysin näin upean orkidean! Siitä ei oikein tiedä onko se ruma vai kaunis, mutta ainakin dramaattisen näköinen. Ihmettelin vähän, miksi tämän näköinen kukka on jalostettu. Ei mene suureen yleisöön, mutta sitten huomasin, että kukassa on ihan huumaava tuoksu!! Yleensähän jalostetut Phalaenopsikset ei tuoksu miltään. Eikä tämä ole Phalaenopsiskaan. En tiedä mikä.

Keittiön verhotankoon roikkumaan ostin tämmöisen muovisen myrttiseppeleen.




Ja pojalle lihansyöjä. Saa nähdä kuinka talven lepokausi menee. Edellinen kärpäsloukkumme oli oikea suursyömäri, mutta talvilepo taisi venyä turhan pitkäksi.
Kuvailin ulkona tänään haavan upeita syysvärejä:







2 kommenttia:

Tiinuli kirjoitti...

Moi! Katsoin ensin, että tuossa yhdessä kuvassa oli violettipukuisia enkeleitä,, näköharha,, hauska! Ihanat sukat olet tehnyt ja voi mitä lankalöytöjä tuolla aiemmin!

tia kirjoitti...

Todella mahtavan värisiä orkidean kukkia ja kauniita syysvärejä luonnosta, vielä lihansyöjäkin.