tiistai 23. kesäkuuta 2009

Helteellä toimistossa

Täällä sisällä ei paljon hellettä huomaa. Ilmastointi pitää huolta, että on suorastaan viileää. Eilenkin töiden jälkeen piti päästä heti pihalle, kun ei täällä tiedä kesästä mitään. Kukat vaativatkin jo kastelua. Se onkin huono puoli kaiken maailman ruukkuistutuksissa. Jossakin sisustusohjelmassa oli parvekkeelle laitettu seinälle teline, johon sai kesäkukkia pienissä ruukuissa, jotka ei olleet kasvatusruukkuja isompia. Kauhea ajatuskin kuumalla parvekkeella. Ei kuulu kun suhaus, kuna ruukut on kuivana helteellä.

Tässä yksi esimerkki puutarhurin kauhusta:)

Koskahan oppisin kylvämään porkkanat tarpeeksi harvaan. Kasvimaalla on taas sellainen tupsunauha, josta joutuu harventamaan 90 %. Marsu on kyllä ihan tyytyväinen, kun harvennusjäte on sen herkkua.



Tässä kuva talvivalkosipulista, joka on istutettu jo syksyllä ja sato korjataan joskus elokuulla. Olen joskus ollut tietävinään lajikkeenkin, mutta tieto on hukkunut jonnekin. Sipuleista tulee kaupan sipuleihin verrattuna tosi mehukkaita. Kuivattaminen on vähän ongelma. Tai ei oikeastaan kuivattaminen, mutta että saisi kuivatettua niin oikeissa olosuhteissa, että sipulit säilyisivät käyttökelpoisina mahdollisimman pitkään. Kyllä ne nytkin säilyvät pitkälle talveen, enkä oikeastaan tiedä kuinka pitkälle niitä saa säilytettyä kuivaamalla. Neuvoja?

Olen ihmetellyt unikkojani. Niitä kasvaa kahdessa paikassa ja toiset on erinäköisiä kun toiset. Ne on siirretty samalta paikalta, joten samasta lajikkeesta on kyllä kysymys, mutta ainoa selitys mun mielestä on se, että ne lisääntyy siemenestä ja silloin vaihtelu voi olla suurtakin. Toiset on oranssinpunaisempia ja terälehtien mustat laikut taas harmaampia ja epämääräisempiä.


Toiset taas vähemmän oransseja ja vanhenevassa kukassa väri on melkein vaaleanpunainen. Terälehtien laikut taas ovat vahvan mustat ja tarkkarajaiset. En tiedä tuleeko erot valokuvissa esiin. Molemmat ovat kyllä upeita, mutta melkein se vähemmän voimakkaan värinen on kauniimpi.


Tämä on se kirkkaampi harmailla laikuilla.



Tässä vaaleampi mustilla laikuilla. Valokuvissa eron huomaa selvimmin juuri laikuissa.


Mielenkiintoista!









Ei kommentteja: