keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Hei täältä Oslosta...

Sunnuntaina lähdettiin Helsingistä ja maanantaipäivän vietimme Tukholmassa omalla autolla liikkuen. Se oli uutta ja yllättävän kätevää navigaattorin avulla. Pikkupoika halusi museoon ja sinne ensimmäiseksi. Sen jälkeen kävelylle vanhaan kaupunkiin. Antiikiliikkeestä ostimme itsellemme tuliaisiksi jääkarhun, josta ei vielä ole kuvaa, mutta laitan myöhemmin.
Yöksi Uppsalaan ja alla kuva kun ihmettelen kasveja kasvitieteellisessä. Kävimme myös tuomiokirkossa, mistä ostin siskontytölle huulirasvan jossa lukee, Uppsalas domkyrka, på allas läppar.

Ostimme ennen reissua jääkaapin autoon. Se on siis ikääkuin kylmälaukku, jossa on kylmäkoneisto ja sen voi kytkeä tupakansytyttimeen. Kaupassa törmäsimme tälläiseen erinomaiseen keksintöön, ostoskorin ja kärryn välimuotoon. Kohta nämä varmaan yleistyy suomessakin.
Tässä kaunista Uppsalan tuomiokirkkoa, joka oli täynnä hautasarkofageja.

Tässä vielä kuva vielä Uppsalasta - Japanin pionin siemenkota, joka on kokonaisuudessaan ainakin 12 cm.

Lehtokotilot ovat kovasti suomessa yleistyneet ja aina pelkään koska ensimmäiset näkyvät omalla pihalla. Toivottavasti ne eivät sitten ole tämän kokoisia kun Vänernin rannalla Ruotsissa. Ei olisi kiva astua päälle!

Tässä vielä surullinen kuva siksi, että hevoset ovat täytettynä museossa! Näin ratsastajana se tuntui tosi pahalta. Nämä tässä kuvassa oli vielä tuoreita tapauksia, mutta näitä oli vielä enemmänkin ja vanhempien karvakin oli niin kuollutta ja niissä oli aika voimakas haju, että tuntui, että pitäisi niitten päästä jo rauhaan.
Huomenna ajelemme pitkin Norjan länsirannikkoa pohjoiseen ihan vaan maisemia katsoaksemme ja sitten suunnistamme Ruotsin puolelle. Norja on todella kallis maa ja budjetti ei kestä pitkään näitä yöpymisiä. Saavuimme illalla tähän bred & breakfast paikkaan. Upea! Valtava huone vanhassa kivitalossa. Huone on korkea ja siihen kuuluu erkkeri. Kun pääsen kotiin katselemaan kuvia niin laitan lisää kerron miten kotimatka meni.
Niin ja kommellus!!!!
Melkein hävettää. Valkkasimme laivassa pokkarihyllyn edessä pojan kanssa kirjat lukemisiksi ja löydettiin kivat, joista juteltiin. Jatkoimme siitä matkaa ja tajusin vasta myöhemmin, etten ollut maksanut kirjoja! Lähdin vaan kävelemään! No en mennyt enää myöhemmin maksamaan. Seuraavaan kauppaan mentiin ja katseltiin niitä kivoja lasikupujuttuja, joita ravistetaan ja sitten sisällä kimalteet pyörivät vedessä. No tietysti se putosi mun kädestä ja hajosi lattialle. Silloin en kyllä kehdannut lähteä kaupasta tunnustamatta ja tarjouduin maksamaan, muttei tarvinnut.





Ei kommentteja: