lauantai 29. elokuuta 2009

Elokuun iltoja ja Vanhassa vara parempi

Laitanpa tähän alkuun muutaman kuvan, jotka otin eilen pimeänä elokuun iltana.


Tänään olimme koko päivän Loviisassa Vanhassa vara parempi- tapahtumassa. Ympäri Loviisa oli vanhoja taloja tutustumiskohteina, joihin pääsi sisään. Vähän niin kuin asuntomessuilla... Talot olivat tosi kauniita, emmekä edes kyllä yrittäneet käydä kaikissa, ohjelmaa oli päiväksi niin paljon. Jotenkin jäi sellainen fiilis,että ihan loppuun asti ei sisustamista oltu mietitty. Kalusteita oli tuotu sisään periaatteella että vanhoja pitää olla, mutta ehjää kokonaisuutta ei ollut löytynyt. Sanon vielä ettemme käyneet kaikissa. Ehkä asukkaat eivät vielä olleet ehtineet. Tuli ihan mieleen, mitä useampikin sisutusbloggaaja täällä saisi niistä aikaan!

Ja niin ihanan romanttisia kun talot ovatkin, paljastui se epäkäytännöllisyys ja ettei niitä ole suunniteltu tämän maailmanajan asunnoiksi. Ehkä sittenkin laittelen mieluummin tälläistä uudempaa nättiä puutaloa.

Mutta kaunista kaunista...


Tämän kuvan otin eräästä talosta vastapäisen talon ikkunaan, kun pikku koira oli ihmeissään:"Mistä näitä ihmisiä oikein tulee.."



Pihat olivat pieniä pettymyksiä.Niissä oli kyllä mahdollisuuksia. Oli kiviportaita ja pengerryksiä ja rinteitä, mutta kun kaikki oli hukkumassa juolavehnään ja nokkosiin. Tykkään kyllä villistä pihasta ja luonnonkasveista, mutta jotain muuta kun juolavehnää. Ja yllättävää kyllä myös pihakohteet, joissa rakennuksiin ei edes päässyt sisälle, olivat samanlaisia.

Kirppiksillä meni myös aikaa ja ostin tämän saippuakupin. metallisen alustan päällä on lasinen simpukka. Niin ja ostin myös pellava-turve saunahatun, jota lähden kohta testaamaan. Perhe tykkää.

Tässä alhaalla vielä pari kuvaa eräästä Loviisalaisesta vanhasta talosta. Siihen osui pommi sodan aikana ja rakennettiin siihen uudestaan. Talo on isäni vanha lapsuudenkoti, jossa käytiin Papalla ja Famulla. Talo myytiin joskus 80-90-lukujen taitteessa. Vanha leikkimökki, jossa oli Disney-tapetit, oli hävitetty:(








2 kommenttia:

Possumamma kirjoitti...

Mahtavaa, että kerrankin joku uskaltaa sanoa asiat, niinkuin niistä ajattelee, eikä väkisin yritä tehdä jotain "ihanaa! ihanaa!" -postausta!

illusiah kirjoitti...

Öööh... se on meidän Jousimiesten tapa, eikä läheskään aina toimiva!