torstai 13. elokuuta 2009

Puutarhanäyttelyssä...

Eilinen päivä meni Lepaalla puutarhanäyttelyssä, missä tulee käytyä joka vuosi. Tässä tunnelmia Lepaalta. Ylhäällä olevan kauniin koristeen joku on tehnyt Lepaan kartanon seinälle. Tuosta voisi jo ottaa mallia. On niin siro ja kaunis. Oikeastaan seuraavat kuvat olisi pitänyt olla viimeiset, mutta nyt tuli väärinpäin. En ole keksinyt miten saisin ladattuja kuvia liikuteltua. Ei näy normaali leikkaa-liitä toiminto toimivan bloggerissa. Jos joku osaa neuvoa niin kiitos vaan.
Ostimme pois lähtiessä Lepaan tilaviinikaupasta pari pulloa viiniä, joista toisen maistelimme jo eilen illalla. Viini on Vertti- viherherukasta tehtyä hyvää viiniä. Miedon makuista ja meidän mielestä parempaa kuin rypäleviinit. Ja ihan kullanväristä!

Näyttelyn anti oli sikäli pettymys, että kasveja oli esillä vähemmän kuin koskaan ennen. Tuntuu muuttuvan pikkuhiljaa konenäyttelyksi koko tapahtuma. Mulle näyttelyn suurin anti on aina ollut kesäkukat ja olin myös varautunut ostamaan pihalle jotain ihanaa perennaa, mutta eipä löytynyt. Alhaalla kuitenkin aika kivan värinen Datura, vielä nuppuinen.
Niinpä kuvailin puuttuvien kasvien takia mm. Lepaan kartanoa ja sen ympäristöä.




Sama ikkuna ulkoa päin.




Ostin sentään tälläisen "newbiskuksen" eli jättiläiskukkaisen kiinanruusun. Tuolla euroopassa se on talvenkestävä ja sen voi istuttaa puutarhaan tai terassille isoon ruukkuun. Kasvin kukat ovat siis VALTAVAT. Ihan valehtelematta halkaisija n. 20 cm. Kuvan yksilössä kukinta oli vasta aluillaan. Latvus oli täynnä nuppuja ja auki oli vain pari kukkaa.

Alemmassa kuvassa kukan terälehdet ovat alkaneet auringossa jo käpristyä. Kuvaan olisi pitänyt laittaa se perinteinen tikkuaski kertomaan mittakaavasta. Omani on matala leikattu taimi. Luulen, että paras tapa yrittää saada se menestymään on se, että syksymmällä vähennän kastelua ja laitan autotallin ikkunalle viileään. Keväällä sitten istutan uudestaan ja lisään kastelua, että saan kasvun vauhtiin. Talvella niukkaa kastelua.
Jos totta puhutaan, niin en usko onnistuvani, mutta yrittänyttä ei laiteta!
Tässä vielä juovaruoho (amppelissa) Stenotaphrum secundatum St Augustine grass. Näitä amppeliruohoja yritin jo täksi vuodeksi saada istutuksiin, mutta ei onnistunut.

Lepaalla tapaa usein myös vanhoja opiskelukavereita, mikä on mukavaa. Ulkonäkö vanhenee itsekullakin, mutta ihmiset tuntuvat ihan samanoloisilta!

2 kommenttia:

Tiinuli kirjoitti...

Kiitos kauniista kommentistasi =) Ihana tuo sydänkoriste,, aivan ihana! Enpä ole ikinä nähnyt noin isokukkaista Kiinanaruusua,, vau!

Possumamma kirjoitti...

On siinä jolla pesemistä, kun on noin mont ikkunaruutua! Vaan, ilomielin sitä noita pesisi, jos olisi noin upea lasikuisti;)