tiistai 25. elokuuta 2009

Puutarhaa, tuunailua ja kirppistä...

Kävin eilen kirpparilla ja olisi taas löytynyt ostettavaa vaikka kuinka paljon. Oikeastaan lähdin sinne kirppisystävä mielessäni. Minulla on käsitys, mistä hän pitää ja kuvittelin olevan hankala löytää, mutta kyllä se onnistui. Toivottavasti paketti tulee olemaan mieleinen. Kirppisystävän paketin esittelen vasta kun se on lähtenyt matkaan.

Tässä esine, jolle ehkä ei ole käyttöä, mutta on ihastuttava ihan omana itsenään. Esine on tosi vanhan oloinen ja englantilaisvalmisteinen. Se on saattanut olla teline, johon laitetaan paahtoleipää.
Alla pieni hyllykkö, joka on saanut jo valkoisen maalin pintaansa. Maksoi kolme euroa! Ja on täysin ehjä.

Tässä alla vanerimatkalaukku, joka oli aika nuhjuisen ja huonokuntoisen näköinen, joten maalasin senkin. Nyt se toimittaa yöpöydän virkaa. Aikaisemmin yöpöytänä oli lipasto, jonka siirsin toiselle seinälle. En tarvitse yöpöytää muuhun kuin alustaksi kirjapinoille ja lipasto oli tylsän näköinen kirjapinojen alla. Tähän matkalaukun päälle ne käy paremmin.



Tässä alla vielä "koreja", jotka on virkattu lakanasta. Ohje oli joskus Hesarissa. Nämä on virkattu Ikean tosi ohuesta lakanasta, jonka leikkasin vinosuuntaan suikaleeksi.
Tämä tyhjä kori on ohjetta muunnellen virkattu kulmikkaaksi eli pohja on nelikulmio ja yläreunan virkkauksella vielä muotoilin kulmia.


Tämä pyöreä, joka on täynnä tekemiäni saippuoita, on alkuperäisen ohjeen mukaan pyöreä ja isompi kuin kulmikas.



Loppukesän puutarhaa..








unikko..
punahattuja...

lumikärhö, vielä täynnä nuppuja, ehtivätköhän aueta.


Talvivalkosipulit ja pavut korjattu. Kuvassa osa sadosta. Olikohan pavun lajike Blaue Hilde tai sinne päin. Papu muuttuu keitettäessä vihreäksi. Kaupan pavut eivät ole kivoja syödä kun niissä on sellaisia sitkeitä säikeitä, mutta näitä pisteli lämpimänä ryöppäyksen jälkeen ihan mielellään. Pehmeitä ja hyviä.


1 kommentti:

Titti kirjoitti...

Matkalaukkusi on nätti maalattuna, -ihan on kuin "sukua" minun samanlaiselle... ;-)